Naturlig vattenrening utan kemikalier med över 46 års erfarenhet!

Om oss

Europe Vattenrening AB är i grunden ett genuint familjeföretag som tillverkar vattenrening utan kemikalier. Firman drivs av Ägaren VD Magnus Petersson med båda sönerna Kristian Petersson och Christoffer Petersson i styrelsen.

 

Historik

Allt började med att Magnus Petersson i mitten av -70 talet flyttade ut på landet och borrade sig en brunn, vattnet var omöjligt att rena med dåtidens vattenfilter. Utvecklare som han är skapade han ett helt nytt filtersystemskoncept med naturlig rening utan kemikalier! Detta spred sig snabbt som ringar på vattnet och idag över 47 år senare är Europe Vattenrening AB vida känt över Sverige och delar av Norden.

Expansion

För att kunna möta den starkt ökade efterfrågan på våra produkter förvärvade företaget år 2002 en ny industrifastighet på 1500 m2 och tomtareal på 7500 m2. Stora lagerytor gav större produktserier med kortare leveranstider.

VD/ Magnus Petersson har utvecklat vattenreningssystem i över 47 år och har mycket gedigen kunskap inom området vattenrening. Magnus är utvecklaren av bland annat Europe-filtersystem med luftning och cirkulation helt utan kemikalier, NAA-filter, AAU-filter, RADONOUT®-100 (patent.) RADONOUT®-240 (patent.), RADONOUT®- 480 (patent.), design&mönsterskyddad avsaltare för hela huset typ Clearwater RO, Aircatcher® (patent 2009),

Manuella filterhuvud samt Dysrörsstoppet Länk tryck här (patent) för alla toppmonterade filtersystem som enligt AWAPATENT skyddar kunden från onödiga risker och därmed sparas tusentals kronor in varje år för varje kund som har detta patent i sin filterutrustning!

Och mycket mycket mera…

Svensk kvalitet

Vi utvecklar och tillverkar ca 95% av vårt sortiment själva eller via våra svenska legotillverkare. Därmed kan vi erbjuda svensk kvalitet till mycket bra priser.

Kundnummer

Alla filter har ett unikt kund nummer som ni eller er kund uppger för snabb och korrekt support vid installation och för framtida reservdelar!

Fri support för all framtid direkt till hjärtat i firman.

Snabba leveranser

Vi har så gott som allt för omgående leverans. Våra standardanläggningar går normalt sätt från vårt lager samma dag som beställningen kommer in eller enligt vvsaren/kundens egna önskemål.

Skulle vi söner beskriva Magnus med ett par få ord skulle vi säga så här:

” Magnus är enormt uppfinningsrik och helt nytänkande med friska idéer.
Han ser aldrig ett problem utan alltid flera spännande lösningar!

Jag tror att jag talar för alla kunder som har varit i kontakt med Magnus när jag beskriver honom som varm och jordnära. Många har blivit förvånade när de efter en halvtimme av skratt inser att det är VD:n på firman de har konverserat med.

Båda sönerna Kristian och Christoffer intygar att:

“Äpplet faller inte långt ifrån trädet!”
Detta ordspråk lever vi båda söner till hundra procent upp till för våra kunder som besöker och/eller handlar av oss samt fortsatta inovativa produktutveckling.

Högsta Kreditvärdighet 15 år i rad.

GULD DIPLOM har tilldelats Europe Vattenrening AB den 8 februari 2023 för att ha bibehållit högsta kreditvärdighet i minst 15 år.
Europe Vattenrening AB är ett av de 2 277 företag, av Sveriges totalt 640 922 aktiebolag, som har högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärdighetssystem under åren 2007-2023.